Društveno odgovorne aktivnosti

Deda Max: novogodišnji humanitarni paketići za najmlađe

Novogodišnji i božićni praznici omiljeni su deo svakog detinjstva. Maxbetov Deda Max to veoma dobro zna i zato u vreme praznika obilazi decu kojoj je potrebna posebna pažnja kako bi osetili barem delić praznične čarolije.

U zimskim danima on donosi radost deci u Institutu za majku i dete u Beogradu, deci u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, kao i deci u Svratištu u Beogradu. Daruje im slatke paketiće i knjige za decu kako bi, uprkos izazovima koje je život stavio pred njih, praznični period ipak pamtili po ljubavi, toplini i smehu.

Uz navedene Institute sa kojima već tradicionalno sarađujemo, Deda Max je specijalnim poklonima obradovao i porodice prvih 10 rođenih beba u porodilištu u Pančevu, a svratio je i do Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. On je njima odneo paketiće, a oni su ga obradovali njihovim zajedničkim umetničkim delom.

Svim srcem: humanitarna gerila

Solidarnost i društvena odgovornost neizostavan su deo poslovne kulture kompanije MaxBet. Upravo zato oformili smo našu sopstvenu humanitarnu gerilu pod nazivom „Svim srcem“, koja svakog meseca upućuje humanitarnu pomoć jednoj ustanovi u Srbiji.

U početku smo ustanove birali na predlog naših zaposlenih, a kada je akcija zaživela i kada se pročulo za našu humanitarnu gerilu i rezultate našeg rada, ustanove su počele same da nam se javljaju sa upitima i konkretnim predlozima za donacije.

U okviru ove gerila akcije do sada smo uspešno realizovali preko 100 donacija širom Srbije. Među ustanovama koje je obradovala naša akcija „Svim srcem“ su Ustanova za smeštaj dece sa posebnim potrebama Pčelica u Subotici, Osnovna škola „Petefi brigade“ u Kuli, Dečija bolnica u Novom Sadu, Osnovna i srednja škola „9. maj“ u Zrenjaninu, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik, porodilište u Pančevu, Institut za majku i dete u Beogradu, Univerzitetski klinički centar Kragujevc, Udruženje slepih i slabovidih iz Kruševca, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mladost“ u Pirotu, Dečija onkologija u Nišu i mnoge druge.

Samo uz aktivnu solidarnost i pomoć drugima možemo govoriti o istinskom uspehu i napretku. Zato naša humanitarna gerila nastavlja da živi i iz meseca u mesec i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Život je krv

Prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u našoj kompaniji organizovali smo u junu 2017. godine u Novom Sadu. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Novog Sada procenili su tada da bi očekivani broj davalaca mogao biti 25, imajući u vidu da akciju doniranja organizujemo prvi put. Ipak, uspeli smo da ih iznenadimo – na akciju se odazvalo 89 zaposlenih u MaxBetu, a krv je uspešno dalo njih 68.

Ovakav sjajan odziv dao nam je vetar u leđa da započnemo priču pod nazivom „Život je krv“ i ozbiljno se posvetimo ovom plemenitom cilju. Od tada, svake godine s proleća i s jeseni organizujemo po 4 akcije dobrovoljnog davanja krvi u našim regionalnim centrima: Beograd, Niš, Kruševac i Novi Sad. Uspešno smo organizovali 50 akcija na kojima je učestvovalo čak 25% zaposlenih u MaxBetu i to je nešto na šta smo izuzetno ponosni. Osim činjenice da je četvrtina zaposlenih uspešno donirala krv, ponosimo se i time što smo zajedno prikupili više od 2800 jedinica krvi i na taj način aktivno učestvovali u spašavanju 8400 ljudskih života.

Verujemo da je sve to tek početak i odlučni smo da ovom kampanjom nastavimo da pružamo primer kako dobre inicijative, tako i istrajavanja u njoj.